Typickým jedlom maďarskej kuchyne je bravčové ragú na bakonský spôsob.  Môžeme ho pripraviť aj z kuracieho mäsa. Ale čo znamená, že sa pripravuje na bakonský spôsob? V jednotlivých  jedlách maďarskej kuchyne sa často objavujú názvy, ktoré označujú zemepisné oblasti.  Ak sa niečo pripravuje na bakonský spôsob, tak  ide o jedlo so smotanou, šampiňónmi a s mletou červenou paprikou. Ako na to, aby sme mali na stole toto šťavnaté jedlo?   

Ingrediencie:

½ kg bravčového stehna
20 dkg šampiňónov
25 dkg údenej slaniny
1  paprika
1 paradajka
1 väčšia cibuľa
2 dl smotany
2 PL múky
mletá paprika, mleté čierne korenie, soľ.

Postup:

Bravčové stehno a slaninu nakrájame na pásiky, šampiňóny na plátky, cibuľu na drobno.  Papriku a paradajku nakrájame na kocky. Slaninu upečieme, do výpeku pridáme cibuľu a upražíme.   Potom pridáma aj papriku a paradajku.. (Ak ich nemáme, stačia 2 PL leča). Spolu dusíme niekoľko minút.  Potom pridáme mäso a šampiňóny, čierne korenie a soľ, naposledy mletú papriku. Prilejeme toľko vody, aby to zakrylo mäso a varíme do mäkka. Pripravíme zátrepku: múku rozmiešame v smotane. Túto zmes pridáme do mäsa a jedlo ešte raz prevaríme. Môžeme podávať s ryžou alebo s haluškami .

Príjemné varenie a dobrú chuť!

Značky:

Pridám komentár
Čítajte viac

Prihláste sa na odber nášho newsletteraa my vám pošleme najaktuálnejší REflex magazín

Zaregistrujte sa na odber newsletteru

Prosím čakajte...

Ďakujeme za registráciu!

Šahy Slovensko
Najčítanejšie