Typickým jedlom maďarskej kuchyne je bravčové ragú na bakonský spôsob. Môžeme ho pripraviť aj z kuracieho mäsa. Ale čo znamená, že sa pripravuje na bakonský spôsob? V jednotlivých jedlách maďarskej kuchyne sa často objavujú názvy, ktoré označujú zemepisné oblasti. Ak sa niečo pripravuje na bakonský spôsob, tak ide o jedlo so smotanou, šampiňónmi a s mletou červenou paprikou. Ako na to, aby sme mali na stole toto šťavnaté jedlo?
Ingrediencie:
½ kg bravčového stehna
20 dkg šampiňónov
25 dkg údenej slaniny
1 paprika
1 paradajka
1 väčšia cibuľa
2 dl smotany
2 PL múky
mletá paprika, mleté čierne korenie, soľ.
Postup:
Bravčové stehno a slaninu nakrájame na pásiky, šampiňóny na plátky, cibuľu na drobno. Papriku a paradajku nakrájame na kocky. Slaninu upečieme, do výpeku pridáme cibuľu a upražíme. Potom pridáma aj papriku a paradajku.. (Ak ich nemáme, stačia 2 PL leča). Spolu dusíme niekoľko minút. Potom pridáme mäso a šampiňóny, čierne korenie a soľ, naposledy mletú papriku. Prilejeme toľko vody, aby to zakrylo mäso a varíme do mäkka. Pripravíme zátrepku: múku rozmiešame v smotane. Túto zmes pridáme do mäsa a jedlo ešte raz prevaríme. Môžeme podávať s ryžou alebo s haluškami .
Príjemné varenie a dobrú chuť!
Pridám komentár