2024. szeptember 14-én a zselízi Esterházy kastélyparkban első alkalommal kerül megrendezésre a ParkFest elnevezésű gasztronómiai és könnyűzenei fesztivál, amely a szervezők elképzelése alapján a kulináris különlegességeket ötvözi majd a zenével és a kulturális programokkal. Ezzel szeretnének különleges élményeket kínálni a három műfaj szerelmeseinek.

„A fesztivál kiemelt témája a gasztronómia, ahol a látogatók ínycsiklandó fogásokkal, interaktív főzési élményekkel és különleges kóstolókkal találkozhatnak. A nap egyik legizgalmasabb eleme minden kétségek kizáróan a kakaspörkölt-főzőverseny lesz, ahol a helyi szakácsok mérik össze tudásukat, és mutatják meg, hogyan készül ez a Garam menti régióra (is) jellemző ínyencség“ – avatott be a részletekbe Kovács Csenger Adrienn, a rendezvény főszervezője.

Hozzátette: „A gasztroélmények tovább fokozódnak az interaktív sátor programjaival, ahol a látogatók közösen készíthetnek hagyományos ételeket, mint például a húzott rétest, Sacher tortát és egyéb régió beli ételt. Itt nemcsak a konyhaművészet rejtelmeibe nyerhetnek bepillantást, hanem az elkészített ételeket is megkóstolhatják. A Gastro utca modern és hagyományos street food kínálatával várja az ínyenceket, míg a Borkorzó a hegy nemes lelkéből készített nedű kedvelőinek nyújt felejthetetlen kóstoló élményeket. A kóstolók mellett a gasztronómiai részleg különleges ízutazást kínál, amely minden korosztály számára élvezetes lesz“ – részletezte a főszervező.

Fotó: Opavsky Kristián

A kézműves- és termelői vásár szintén a fesztivál egyik nagy attrakciójának bizonyul, ahol helyi kézművesek és termelők mutatják majd be portékáikat a festői környezetű zselízi angolparkban. Itt mindenki különleges, regionális élelmiszereket és kézműves alkotásokat vásárolhat, támogatva ezzel a helyi közösségeket és mestereket.

A szervezők viszont aláhúzzák, hogy a rendezvény azonban nem csak a gasztronómiáról szól. Egész napos programokkal készülnek, hogy mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást. Lesznek gyerekprogramok ugrálóvárral, arcfestéssel és népi játékokkal, hogy a legkisebbek is remekül szórakozhassanak, miközben a szüleik degusztálnak. Este pedig a zenei programoké a főszerep: fellép a legendás 3+2 együttes, akik jubileumi turnéjukbe illesztik bele a zselízi helyszínt, de színpdra áll az ugyancsak nagy népszerűségnek örvendő KmeťoBand is. A programdús napot pedig egy fergeteges Retro Party zárja.

A rendezvényt az Európai Unió Interreg határon átívelő programjának Kisprojekt Alapjából a Csemadok Zselízi Alapszervezete, a Baglyosház Társulás és a Sacher Polgári Társulás valósítja meg, amelynek köszönhetően a belépés mindenki számára teljesen ingyenes.

„Ne hagyja ki ezt a különleges fesztivált – élje át a zene, a gasztronómia és a közösség varázsát!“ – áll a rendezvény felhívásában.

Csonka Ákos

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.09.09.

Felnyitották az oroszkai cukorgyár időkapszuláját

2024. július 24-én nyitották fel az oroszkai Hadtörténeti Múzeum udvarán azt az időkapszulát, amelyet az idén lebontott cukorgyár…

2024.09.16.

Városi kitüntetések ünnepélyes átadása Ipolyságon

2024. szeptember 11-én, a 42. Honti Kulturális Napok keretein belül, a városháza dísztermében átadták Ipolyság Város Díjait és…

2024.09.16.

“István királyt itt van velünk, magunkban hordozzuk” – így zajlott a VIII. Szent István Napok Ipolyságon

2024. augusztus 19. és 20. között került megrendezésre a VIII. Szent István Napok Ipolyságon. A rendezvény közéleti kerekasztal-beszélgetéssel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb